fbpx
  • 0876 933 224 |
  • Франга дере 27, 9010, Варна |
  • Понеделник - Събота: 7:00 - 18:00

Поливни и напоителни системи


Проектиране на поливни системи

В процеса на планиране и дизайн на вашата градина, трябва да се съобрази как ще бъде поливана и напоявана. Предлагаме решения за автоматизирана поливна система, която ще бъде изградена и конфигурирана от наши специалисти.

Често забързаният начин на живот, не ни дава възможност да отделяме достатъчно от времето си за градината. А както знаем за да бъде една градина красива, то тя трябва редовно да се поддържа. Изборът на автоматизиран вариант за поливане на градината е все по належащ. Спестява време, а в същото време вашият дом продължава да се разкрасява.

С годините и многобройните изградени напоителни системи, сме се убедили, че това е изключително подходящо решение за всеки дом и градина. Ние от Керия Лендскейпинг можем да проективаме новата ви напоителна система като вложим експертно мнение по въпроса. Ще посетим вашия имот, ще вземем предвид местонахождението на водоизточника. Преценяваме релефа на мястото и почвата, като съобразяваме това с избраната от вас растителност.


Изграждане на поливни системи

Съществуват няколко вида системи за напояване, които са удачни за различните типове градини и насаждения.

Автоматизирани напоителни системи – представляват вид системи даващи възможност за икономично, удобно и интелигентно напояване. Разположени са под земната повърхност, като предварително могат да бъдат програмирани за това кога и колко да поливат. Системата е изключително интелигентно изработена и се управлява изцяло с електромагнитни клапани. Системата се включва в избран от вас час, пръскачките се показват от земната повърхност и започват да пръскат. При такъв тип изграждане на поливна система е добре предварително да бъдат преценени разположенията на пръскачките, за да могат максимално да покрият озеленената територия.

Автоматизирана поливна система

Механични напоителни системи – това е най-икономичният вариант на пазара за този момент. Лесното и ръчно настройване също е голямо предимство при тях. Така вие може да преценявате, кога искате да пуснете система за напояване и кога да я спрете.

Механична напоителна система с ръчно упрвление

Капково напояване – това са надземни системи от тръби или маркучи, които спомагат за бавното и равномерно напояване на градината. Всяка една тръбичка работи като капков маркуч , като по дължината са разположени капкоделители, които контролират налягането и предлагат внимателно разпределение на водната струя. Този тип система е подходящ за поддръжката на постянна влажност на растенията в градината ви. Често се поръчват такива, когато в градината присъстват растения от декоративните групи, храсти, живи плетове. Икономията е най-високо ниво – спестява се вода, тъй като няма допълнително разливане и изпаряване. Лесно могат да бъдат монтирани и демонтирани в зависимост от желанието на клиентите.

Системите за капково напояване намират широко приложение в земеделието

Монтаж на поливни системи

Монтажът на поливната система се извъшва на няколко етапа. Първият етап са изкопните работи. В зависимост от системата за поливане се избира подходяща дълбочина, в която да се вкопаят тръбите. Тук е нужно внимателно да се прецени дали има други кабели и маркучи вкопани в имота.

  • Полагане на тръбна мрежа – свързване с водоизточника, монтиране на спирателни кранове и проверка за възможни аварии.
  • Промивка и тест на хидравлични проби
  • Позициониране на разпръсквачи и клапани
  • свързване на отделните тръби или маркучи
  • монтаж на дренажен клапан
  • окабеляване

Поливни системи – цени

Цените на подобни поливни системи зависят изцяло от изградения проект.

 Проекти

За Контакти